Παραισθητική Μηραλγία

Η Παραισθητική μηραλγία είναι μία πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από έντονο καυστικό άλγος και μούδιασμα στην εξωτερική πλευρά του μηρού στην περιοχή που αντιστοιχεί στην τσέπη του παντελονιού.

Οφείλεται σε κάκωση του έξω μηροδερματικού νεύρου συνήθως καθώς αυτό διέρχεται από τον βουβωνικό σύνδεσμο. Το νεύρο αυτό είναι ένα καθαρά αισθητικό νεύρο και έτσι η κάκωσή του δεν προκαλεί παράλυση, παρά μόνο πόνο και μούδιασμα.

Πολλοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί για πρόκληση παραισθητικής μηραλγίας. Ανάμεσα σε αυτούς, οι συνηθέστεροι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, σφιχτά ενδύματα ή ζώνες εργαλείων, και κάκωση κατά τη διάρκεια επέμβασης.

Η διάγνωσή της πάθησης είναι εύκολη όταν υπάρχει η τυπική κλινική εικόνα. Ενδεχομένως χρειαστεί ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος για την επιβεβαίωσή της.

Θεραπευτικά, , πέρα από την αποφυγή του εκλυτικού αιτίου όταν αυτό είναι εφικτό (πχ σφικτά ρούχα), χορηγούνται φάρμακα για την αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου όπως αντικαταθλιπτικά και αντιεπιληπτικά. Σε πιο ανθεκτικές περιπτώσεις ενδεχομένως χρειαστεί χειρουργική αποσυμπίεση του νεύρου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΡΤΣΑΚΑΛΗΣ

ΤΚ 47100, ΑΡΤΑ

ΟΡΛΑΝΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΗΣ ΑΝΝΗΣ

ΤΗΛ 268.17.70.211 6947.814.233

email: kartsakalis@gmail.com

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΡΤΣΑΚΑΛΗΣ

ΤΚ 47100, ΑΡΤΑ

ΟΡΛΑΝΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΗΣ ΑΝΝΗΣ

ΤΗΛ 268.17.70.211 6947.814.233

email: kartsakalis@gmail.com

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει μια πιο εξατομικευμένη δυνατότητα χρήσης. Με την πλοήγησή σας στην Ιστοσελίδα συμφωνείτε και αποδέχεστε τη χρήση cookies στον υπολογιστή σας.
OK